Vízszigetelés

Bitumenes vízszigetelés

bitumenes vízszigetelés

A bitumen olyan hagyományos vízszigetelő anyag, mely desztillációval előállított kőolaj származék.

A szigetelőlemezek mindig valamilyen hordozórétegre kerülnek (nyers papír, üvegfátyol, üvegszövet, műanyag fólia, fém fólia). A plasztomer, valamint elasztomer bitumenek közt megkülönböztetjük az APP-, SBS-, EPM-, modifikált bitumenes lemezeket. A lemezeket lapban, de leggyakrabban tekercsekben kerülnek a forgalomba.

A bitumenes vízszigetelő lemezeket lábazatok esetén a csapadékvíz elleni szigetelésként; lapostetőn; attika falaknál; meglévő szigetelés felújítására; mélyépítményeknél pedig a talajnedvesség, talajpára, talajvíznyomás ellen alkalmazzák.

Bitumenes vízszigetelés kivitelezés
kenhető bitumenes vízszigetelés

Bitumenes lemez

Az épületekre, belső tereikre káros hatással bír a nedvesség, ezért a vízszigetelés az egyik legfontosabb feladat az építőiparban. A bitumenes vízszigetelés bevált hagyományos technológia, mellyel hatékonyan meg lehet óvni az épületeket a nem kívánt nedvességtől.

A bitumenes vízszigetelés olyan speciális tartós és rugalmas anyag, amely a víz behatolását megakadályozza – általában a tetők, az alapok és az épületek falai szigetelésére használják. Az anyag összetétele bitumen és hordozóanyag, ezért nagy szilárdsággal és rugalmassággal rendelkezik.

A bitumenes vízszigetelés telepítése egyszerű és könnyen kivitelezhető. Az első lépés a fogadófelület előkészítése, amelynek tisztának, por- és zsírmentesnek kell lennie. A fogadófelületen az anyagot rögzíteni kell, szükség szerint a varratokat össze kell hegeszteni, hogy biztosítva legyen a megfelelő tapadás és vízszigetelés.

Hatalmas a választék a vízszigetelő bitumenes vízszigetelő termékek esetében, ezek különböző alkalmazási területeken kerülnek felhasználásra. Az egyik legnépszerűbb típus a bitumenes lemez, ezeket általában a tetőfedéshez használhatóak fel. A kátránypapír tekercs és a szigetelőmasszák is széles körben használtak az építőiparban, főleg az alapok és a falak szigeteléséhez.

APP modifikált bitumenes lemez
APP zsindelymintás modifikált bitumenes lemez

APP modifikált bitumenes lemez

Az APP modifikált lemezek előállítása alkalmával a bitument plasztomer polimerrel keverik, emiatt nagyarányú nyúlóképességgel bírnak, kevésbé rugalmasak, ellenben könnyen bedolgozhatók, extrém nyári melegben is gond nélkül használhatóak, valamint megfelelő öregedésállóak.

Az oxidált társaihoz mérten magasabb hőállósággal, valamint hideghajlíthatósággal, továbbá jobb repedésáthidaló tulajdonságával ideális választás lehet azoknak, akik magasabb műszaki tartalommal tervezik meg a vízszigetelést. Az APP módosított bitumenes lemezeket gyakran használják házalapok vízszigetelésére, valamint nedves falak vagy más vízszigetelést igénylő területek szigetelésére is.

A lapok közvetlenül felhordhatók a felületre, és a kátránypapírhoz és más általánosan használt anyagokhoz képest kiváló vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül az APP módosított bitumenes lemezek könnyen kezelhetők és felszerelhetők, és gyakran olcsóbbak, mint más vízszigetelési lehetőségek. Különböző méretben és vastagságban kaphatók, így sokféle alkalmazásra alkalmasak.

Az APP módosított bitumenes lemezek kiváló vízszigetelési lehetőséget jelentenek, mivel ellenállnak a víznek, jégesőnek, hónak és szélnek.

Oxidált bitumenes lemez

Hegeszthető oxidált bitumenes lemez üvegfátyol hordozóbetéttel. Felső rétege finom szemcséjű ásványi por (finom homok, palaliszt). Belsejében a két oxidált bitumenes réteg között üvegfátyol hordozóbetét helyezkedik el. A lemezt önálló vízszigetelésre alkalmazhatjuk olyan területen, ahol nem áll fenn a szakítóerő hatásának veszélye. Húzóerőnek ellenálló lemezekkel kombinálva lapostetők vízszigetelő rétegrendjének belső rétege.

Az oxidált bitumenes lemezt házalap szigetelésként is használják, és nagyszerű módja annak, hogy megvédje otthona alapját. A vízszigetelő réteg megakadályozza, hogy a víz bejusson a falakba és károsítsa azokat. Ezenkívül a kátránypapír tekercs extra szigetelőréteget biztosít, amely segít melegen tartani otthona belsejét a hideg évszakban. Emellett a nedves falak szigetelése is javítható bitumenes vízszigetelés alkalmazásával.

 Az oxidált bitumenes lemezeket a vízszigetelésen kívül a házalapok szigetelésére is használják. Ezek a lapok extra védelmet nyújtanak a víz és a nedvesség ellen.

bitumenes alátét lemez
palazúzalékos zárólemez
SBS alátét lemez
SBS palazúzalékos zárólemez

SBS modifikált lemez

Az SBS modifikált lemezek előállítása alkalmával a bitument műanyagokkal keverik, mely a vízszigetelő anyagnak rugalmasságot kölcsönöz. Öregedésállósága kitünő. Kiemelkedő, akár -35-40°C fokos hideghajlíthatóságuk biztosítja a hosszú élettartamot akár extrém negatív hőmérsékleti tartományban is. Az SBS módosított lemezeket széles körben használják házalapok szigetelésére, valamint nedves falak szigetelésére.

A bitumenes vízszigetelő lemezek nagyon nagy fedőképességgel rendelkeznek, és könnyen felszerelhetők. A lapok emellett nagyon könnyűek és könnyen szállíthatók. A kátránypapír tekercsek ideálisak bármely épület falának szigetelésére. Rendkívül tartósak és különböző méretekben kaphatók, hogy különböző alkalmazásokhoz illeszkedjenek.

Az SBS módosított lemez kiváló vízszigetelést is biztosít a házalapnak. Biztosítja, hogy a nedvesség ne kerüljön be a ház belső falaiba. Ez segít megőrizni a ház szerkezeti integritását és szigetelését. A lemez nedves falak és egyéb nedvességnek kitett területek szigetelésére is használható.

Öntapadó lemez

A szalag eltávolítása megkönnyíti a lemezek egymáshoz rögzítését. A lemez alján lehúzható PE fóliával eltakart öntapadós ragasztómassza található. Az SBS modifikált összetétel biztosítja a nagy szakítószilárdságot, a hosszú élettartamot és a tökéletes vízzárósságot. Az öntapadó lemez használható házalapok vízszigetelésére és nedves falak szigetelésére. Alkalmas könnyű tetőszigetelésre és beton- és fafelületek hőszigetelésére is.

A bitumenes lemez ellenáll az UV sugárzásnak, a hőmérsékletváltozásnak, sík és ferde felületeken egyaránt használható. A kátrányos papírtekercs könnyen felszerelhető, nincs szükség speciális szerszámokra. Ha további információra van szüksége, látogasson el a csomeszigeteles.hu oldalra és tekintse meg a bitumenes vízszigetelő termékek kínálatát.

Az öntapadó lemez használata hatékony módja a ház alapszigetelésének vízszigetelésének. A lemez rugalmas és könnyen vágható, így tökéletes anyag a nedves falak szigetelésére. Szúrásnak és szakadásnak is ellenáll, így nem kell tartani a sérülésektől a beszereléskor. Ezen túlmenően a ragasztórétege extra vízszigetelő réteget biztosít.

öntapadó alátétlemez
öntapadó palazúzalékos alátétlemez
Bauder-Burkolit-kellősítő
Bitubél bitumenes szigetelőhabarcs

Kenhető bitumenes termékek

Vízszigeteléses felületek előkészítéséhez. A kenhető bitumen termékek vízszigetelő felület előkészítésére használt speciális termékek. Általában a ház alapszigetelésének védelmére használják, és kátránypapírként vagy kátránypapír tekercsként is használhatók nedves falak tetőfedésére és falszigetelésére.

Ezek a termékek erősen tapadnak, és biztosítják a vízszigetelés szilárdságát és tartósságát. A vízszigeteléshez használt lemezek öntapadó lemezekként is ismertek, és háztartási és ipari alkalmazásokhoz egyaránt használják.

A termékek különböző méretekben kaphatók, és egyszerű telepítést és karbantartást tesznek lehetővé. Kiváló védelmet nyújtanak a vízzel és más környezeti tényezőkkel szemben, és felhasználhatók házalapok vízszigetelésére, nedves falak és tetők szigetelésére, valamint kátránypapír tekercs szigetelésére.

Vásárolj jóáron webshopjainkban!

hőszigetelés jóáron - az újház Debreceni út webhsop-ja
építőanyagjóáron.hu - az újHÁZ Debreceni út Kft webshop-ja