Üvegszövet hálók

Üvegszövet hálók

Az üvegszövet háló (dryvit háló) leggyakrabban a homlokzati hőszigetelő rendszerek cementes glettelő és ágyazó rétegeinek erősítésére használható.

Az üvegszövet háló másik fontos felhasználási területe a vakolat erősítése.

1m2 felülethez 1.1m2 üvegszövet háló szükséges az átfedés miatt.

Az üvegszövet háló előnyei

Mint már korábban említettük, az üvegszövet hálóknak két fő alkalmazási területe van: homlokzati hőszigetelő rendszerek és vakolatok megerősítése. Az üvegszövet hálók számos előnnyel járnak ezen felhasználási területeken.

Homlokzati hőszigetelő rendszerek erősítése során az üvegszövet háló számos fontos szerepet tölt be. Először is, biztosítja a rendszer ütésállóságát, ami védi a homlokzatot a külső behatásoktól. Ezenkívül a háló biztosítja a felület simaságát, ami esztétikus megjelenést eredményez. A homlokzati hőszigetelő rendszerekhez használt üvegszövet hálók a homlokzatot a környezeti hatásokkal szemben is védik, például a fagytól és a páratól.

A vakolatok megerősítésekor az üvegszövet háló használata gyakori a repedések megerősítésére. A vakolatban keletkező húzófeszültségek különböző okok miatt jelentkezhetnek, például az alapmozgás vagy a vakolatban lévő anyagok tágulása és zsugorodása miatt. Az üvegszövet háló feladata az ilyen feszültségek egyenletes elosztása az egész felületen. Emellett az üvegszövet hálót gyakran alkalmazzák repedések javítására is.

üvegszövet háló

Az üvegszövet hálók helyes felhelyezése kulcsfontosságú a pozitív hatások eléréséhez. Hőszigetelő rendszerek esetén az üvegszövet hálót a hőszigetelő lapokra kell felhordani a glettanyag felvitelével, és a sorrendnek megfelelően kell eljárni. Vakolat erősítésekor pedig fontos, hogy az üvegszövet hálót ne rögzítsük közvetlenül az alapfelülethez. Először fel kell vinni az alapvakolat 60-70%-át vastagságban, majd az üvegszövet hálót kell elhelyezni, és végül a vakolat maradékát kell felvinni úgy, hogy az üvegszövet háló ne látszódjon ki a kész vakolat alól.

Az üvegszövet háló ára viszonylag alacsony a teljes projekt költségéhez képest, függetlenül attól, hogy szigetelésről vagy vakolásról van szó. Ezért nem érdemes spórolni az üvegszövet hálón. Minőségi hálók léteznek, amelyek könnyebben és hatékonyabban használhatók, és a végeredmény is jobb lesz. Ha érdeklik az üvegszövet háló árai, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Reméljük, hogy ezek az információk segítenek megérteni az üvegszövet hálók előnyeit és fontosságát a homlokzati hőszigetelő rendszerek és vakolatok erősítése terén.

Használd kalkulátorainkat! Számolj velünk!

homlokzati hőszigetelés kalkulátor | hoszigetelesjoaron.hu
Energetikai kalkulátor | hoszigetelesjoaron.hu