Alapozók, vakolat alapozók

A vakolat alapozó felhasználásra kész, alkáliálló, műanyagdiszperziós kötőanyagú alapozó. Ásványi-, műgyanta- és szilikonbázisú színezővakolatok felhordása előtt az alapfelületek nedvszívó képességének csökkentésére és kiegyenlítésére, valamint a tapadás javítására alkalmazható.

 

  • pigmentált, fehéres színű
  • javítja a tapadást
  • nedvszívás-kiegyenlítő
  • készre kevert
  • hígítható
  • ásványi-, műgyanta- és szilikonbázisú
  • színezővakolatokhoz
vakolat alapozók

Az újonnan épült és utólag hőszigetelt házak gyakran büszkélkedhetnek lenyűgöző homlokzati kialakítással, ami magában foglalja a határozott ablaknyílásokat, pontos sarkokat, éleket és tökéletes vonalakat. Régebben ezeket a részleteket nehéz volt megvalósítani, mivel a vakolóanyagokkal való munka nem tette lehetővé az egyenletes felületek és élek kialakítását, még akkor sem, ha professzionális eszközökkel és zsalukkal dolgoztak. A mai hőszigetelő anyagok azonban megváltoztatták ezt a helyzetet, és lehetővé teszik az olyan látványos homlokzatok létrehozását, amelyek az épület hőszigetelő rendszerének jellemzői.

A vakolatalapozás és a díszvakolat felhordása két kritikus lépés ebben a folyamatban. Először is, a vakolatalapozó minősége kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a díszvakolat megfelelően tapadjon. Fontos, hogy a vakolatalapozót csak az előző munkafolyamatok befejezését követő 72 órán belül vigyük fel, mivel ebben az időszakban derülhetnek ki esetleges problémák, például a dübelezés hiánya vagy a polisztirollapok rossz ragasztása.

A vakolatalapozó száradása után megkezdhetjük a díszvakolat felhordását. Ennek során fontos a minőségi és egyenletes felület kialakítása, valamint a megfelelő szín kiválasztása. A díszvakolatot szakemberek általában hengerrel hordják fel, és fontos, hogy ne használják túl a vakolatot, mivel ez nem segít a következő réteg tapadásában.

Az időjárás is befolyásolja a munkafolyamatokat, és a száradási idő is változhat az időjárástól függően. A díszvakolat színének kiválasztásakor érdemes kerülni a túl sötét árnyalatokat, mivel ezek a nap melegét magukba szívhatják, ami negatívan befolyásolhatja a polisztirollapokat. A túl sötét színek hosszú távon ronthatják az épület hőszigetelésének hatékonyságát és esztétikai értékét, így a gyártók sem javasolják ezek alkalmazását.

Használd kalkulátorainkat! Számolj velünk!

homlokzati hőszigetelés kalkulátor | hoszigetelesjoaron.hu
Energetikai kalkulátor | hoszigetelesjoaron.hu