Formahabosított Polisztirol (EPS) lemezek

Az expandált, és az extrudált habok mellett a polisztirol hab hőszigetelések harmadik csoportja az alacsony nedvességfelvételű formahabosított expandált polisztirolhab. Az anyag szemcséi speciális felületi bevonatot kaptak, mely meggátolja, hogy a nedvesség a páradiffúzió hatására a gyöngyök – amúgy zártcellás – belső struktúrájába hatoljon. Ez a bevonat a gyártás során egyúttal segíti a gyöngyök egymáshoz tapadását is. A formahabosítás során egy gyártási ciklusban 1-1 hőszigetelő elem készül.

A kisméretű sablonban igen jól szabályozható a termék minőségét és annak egyenletességét alapvetően befolyásoló gőznyomás viszonyok. A gyöngyök nagyobb felületen és hatékonyabban olvadnak össze, a szemcsék közötti hézag térfogata jelentősen kisebb, így egy rendkívül tömör szerkezetű anyag készíthető. Az alapanyagok és a gyártási technológia együttesen kiváló terméktulajdonságokat eredményeznek, melynek köszönhetően a formahabosított termékek nedvesség tartós jelenléte mellett is megőrzik kiváló hőszigetelő tulajdonságaikat és mechanikai paramétereiket.

formahabosított-lábazati-hőszigetelő-lemez
felületén bordázott-formahabosított eps

A formahabosítással készülő expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok nagy szilárdságúak, amelyek különösen alacsony vízfelvételük és kitűnő mechanikai tulajdonságaik révén alkalmasak talajjal érintkező szerkezetek, talajon fekvő padlók, pincefalak illetve lábazatok külső oldali hőszigetelésére,de akár fordított tetők hőszigetelésére, valamint zöldtetők vízmegtartó rétegeként és padlófűtés csövek rögzítésére is.

Használd kalkulátorainkat! Számolj velünk!

homlokzati hőszigetelés kalkulátor | hoszigetelesjoaron.hu
Energetikai kalkulátor | hoszigetelesjoaron.hu