ENERGETIKAI mi? hogy? TANÁCSADÁS

A jelenlegi, és a várható energia árak mellett kiemelt szerepet kapott az adott ingatlan hőszigetelő, hőtárolási képessége. Az ingatlan felfűtéséhez szükséges energia ára mára jelentős mértékben befolyásolhatja az adott ingatlan értékét is. A hőszigetelésbe invesztált tőke a jelenlegi árak mellett egyre hamarabb megtérül, hosszú távon pedig jelentős megtakarítás érhető el általa.

Cégünk fontosnak tartja korrekt tájékoztatást, éppen ezért a Deconim Kft-vel közösen TELJESKÖRŰ ENERGETIKAI TANÁCSADÁST nyújtunk minden kedves jelenlegi és jövőbeni Vevőink számra.

TELJESKÖRŰ ENERGIAHATÉKONYSÁGI TANÁCSADÁS

szolgáltatásunkkal pontosan megtudhatod, hogy ingatlanod jelenlegi állapotában milyen hőszigetelési, energetikai képességekkel bír, milyen esetleges kivitelezési hibái vannak, és melyik szerkezeti elem milyen mértékű további hőszigeteléssel érheti el a jelenlegi elvárt, ajánlott vagy az esetleges passzív minősítést.

Az adott ingatlan hőszigetelése NEM csak a homlokzat hőszigeteléséből tevődik össze, itt is igaz az állandó szabály, hogy a leggyengébb láncszem határozza meg, vagy legalább is jelentősen gyengítheti a többi, jobb értékekkel bíró tényezőt.

HŐBUROK, avagy miért is van szükség TELJESKÖRŰ ENERGETIKAI FELMÉRÉSRE

Épület hőburok - hőveszteség térhatároló felületenként

 

Hőszigetelés szempontjából HŐBUROK az ingatlan összes épülethatároló szerkezet által behatárolt egység:

 • Padozat
 • Lábazat
 • Homlokzat
 • Nyílászárók
 • Födém

A fenti képen jó látható, hogy az adott térhatároló felületek nagyjából milyen mértékben számítanak egy ingatlan esetében hőveszteség szempontjából.

Ebből egyenesen is következik, hogy csupán egy térhatároló felület hőszigetelése magában nem jelenti azt, hogy az épület hőszigetelő képessége attól el fogja vagy tudja érni az optimális szintet – mindössze az adott térhatároló felület hőszigetelő értékét növelhetjük a kívánt értékre.

Egy új épület esetében a tervezőnek már előírás a mindenkori jogszabály által előírt mértékű hőszigetelés beépítése az építési tervbe, amit a szakhatóság megkövetel az ingatlan lakhatási engedélyének kiadásához.

Régebbi ingatlanok esetén viszont az optimális hőszigetelés és megtérülés kikalkulálásához mindenképpen érdemes igénybe venni egy szakember által elkészített TELJES körű energetikai felmérést. A felmérés keretében az ingatlan minden egyes térhatároló felülete meghatározásra kerül, és ennek megfelelően állapotfelmérés készül az ingatlan aktuális hőszigetelési, energetikai képességéről. Ezt követően a felmérést készítő konkrét javaslatot tesz az adott épülethatároló felületek hőszigetelésére, milyen mértékben, milyen anyagokkal érhető el legalább a jelenlegi jogszabályoknak megfelelő mértékű érték.

A felmérésből az ingatlan tulajdonosa egyértelműen láthatja, hogy melyek a legproblémásabb felületek, mely felületeket érdemes vagy szükséges hőszigetelni, és milyen mértékű beruházás mellett milyen megtérülés várható.

A felmérés kitér az ingatlan aktuális gépészeti megoldására, szükség szerint javaslatot tesz annak korszerűsítésére is.

MIT IS TARTALMAZNAK SZOLGÁLTATÁSAINK?

TELJESKÖRŰ ENERGIAHATÉKONYSÁGI TANÁCSADÁS

 • Kiszállás a felmérendő ingatlan helyszínére:
 • Elvégezzük az energiahatékonysági szempontok alapján az:
  • épület felmérését (tetőszerkezet, nyílászárók, födémek, falazatok)
  • meglévő szigetelések
  • Fűtési, és használati melegvízrendszer,
  • Energiafelhasználási sajátosságok vizsgálatát.
 • Környezeti tényezőktől függően műszeres vizsgálatokat végzünk (hőkamera (hőmérsékleti és fizikai feltételek alapján), belső páratartalom, belső hőmérséklet -, -)
 • Konzultáció az esetleges (energiafelhasználással kapcsolatos) szociális kedvezményekre vonatkozó jogosultsággal kapcsolatban
 • Részletesen átbeszéljük, hogy mi is a célod a tanácsadással kapcsolatban, mit szeretnél elérni
 • A helyszíni felmérés során begyűjtött adatok alapján Energiahatékonysági Szakvéleményt készítünk részedre, mely tartalmazza a javasolt beruházásokat, azok becsült költségét és megtérülési számításokat, így könnyen eldöntheted, hogy mi a számodra legjobb megoldás
 • A megvalósításban is segítségedre lehetünk, ha szeretnéd. A legjobb építőanyagok legjobb áron való kiválasztásában, és igény esetén megbízható kivitelezőt is tudunk ajánlani.
Teljeskörű energetikai vizsgálat

HŐTECHNIKAI SZÁMÍTÁS

Amennyiben biztos vagy dolgodban, és csak az adott épülethatároló szerkezet hőátbocsátási tényezőjének pontos értékének meghatározására van szükséged, úgy ezt a szolgáltatást válaszd! Az általad megadott szerkezeti elemek megadásával megkapod a pontos választ arra, hogy csak ez a változtatás milyen mértékű megtakarítást eredményezhet számodra!

Szükséges adatok:

 • szerkezet rétegrend megadása (pl.: B30 tégla szigetelés nélkül, fa gerenda födém 5cm salak feltöltéssel stb.
 • szerkezet vastagsága cm-ben
 • épület építésének ideje

HŐKAMERÁS VIZSGÁLAT – hasznos, de nem csodaszer (opcionális szolgáltatás)

hőhíd - a hőkamerás vizsgálat során a felvételen látható

Sokan a hőkamerás felmérést csodaszernek gondolják. Nagyon hasznos dolog, de igazából a hőkamerás felmérés a kivitelezési hibák feltárására, a hőszökés és annak mértékének megmutatására hivatott, tehát a felmérés során fény derülhet a korábban helytelenül elvégzett kivitelezés problémákra is, melyek ez által szükség szerint korrigálhatóak. Kollégáink a helyszínen a legkorszerűbb kamerákkal megvizsgálják az ingatlanod, és javaslatot tesznek a hibák javítására.

hőkamerás vizsgálat - kivitelezési hibák feltárása

A hőkamerás képen jól látható a két szint közötti betonkoszorú, ami nem lett leszigetelve, ezáltal hőhídat okoz. Sok esetben a koszorúk, áthidalók és gerendák nem lettek leszigetelve ezért kivitelezési hibának is nevezhető.

Az épület aktuális páratartalmának és belső hőmérsékletének figyelembevételével meghatározhatóak az épület azon részei, ahol a harmatpont hatás miatt penészedésre lehet számítani, illetve javaslatot kaphatsz arra, hogy milyen módon tudsz ezen változtatni.

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KÉSZÍTÉSE

Új épületek használatbavételi engedélyéhez, vagy használt ingatlanok adásvételéhez kötelező mellékelni az adott ingatlan Energetikai Tanúsítványát. Szükség esetén elkészítjük!


A leírtak alapján mindenképpen azt javasoljuk, ha konkrétan vagy még inkább tudatosan szeretnéd a lehető legjobb megoldást megtalálni az ingatlanod hőszigeteléséhez, akkor mindenképpen fordulj egy energetikushoz, vagy kérd TELJESKÖRŰ ENERGIAHATÉKONYSÁGI TANÁCSADÁSUNKAT, mellyel konkrét számokkal alátámasztva tudod kiválasztani az ingatlana legjobban hőszigetelés szempontjából rászoruló térhatároló elemét, vagy azon felületeit, ami a beruházás megtérülése szempontjából számodra a legjobb.

SZOLGÁLTATÁSI DÍJAINK

Hőtechnikai számítás:

bruttó  19.990,-Ft / épülethatároló szerkezet

Energetikai felmérés:

bruttó  67.990,-Ft / épület*

Hőkamerás vizsgálat:

bruttó  67.990,-Ft / épület*

* Az épület legfejlebb 200m2 alapterülettel rendelkezhet.

A NÁLUNK VÁSÁROLT ÉPÍTŐANYAG ÁRÁBÓL

200.000,-Ft-onként

4.000,- Ft-ot

JÓVÁÍRUNK a szolgáltatás díjából!

Részletekért, információért hívja kollégánkat bizalommal!

Mobil

+36 70 932 5811

Email

ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu

Nagy Csaba értékesítés | hoszigetelesjoaron.hu

Visszahívást kérek!

14 + 6 =