Alapozás és falazás

Alapozás és falazás beton, kerámia és pórusbeton (tégla, Ytong) építőanyagokkal.

Beton falazat:

A legismertebb és legáltalánosabban használt beton falazóelem a zsalukő, mely olyan előre gyártott betonelem, amely belülről üreges, a beleöntött betont hagyományos zsaluzat nélkül tudja megtartani, ezzel pénzt és időt spórolhatunk.  A zsalutégla ( ZST ) széles körben alkalmazható, kerítések, víz- és szennyvízaknák, lábazatok, pince és támfalak, medencék, épületek, raktárak falainak építésénél. Üreges blokktégla ( ÜB ) olyan betonfalazó elem, amelynek belső légkamrái egyik végükön zártak, így jelentős falazóhabarcs megtakarítás mellett használható fel különböző falazatok készítésére. Az oszlopzsalu elemekből könnyedén támasztó oszlopok, pillérek, kerítés és kapuoszlopok készíthetőek. Kínálatunkban megtalálható a Frühwald és az SW Umwelttechnik teljes termékpalettája.Kerámia falazat

A tégla falazat kiválasztása energetikai szempontból kulcsfontosságú, hiszen a házunk falán a fűtési energia kb 30%-a veszik el, a falszerkezet hőszigetelő képességének minimum felét a tégla adja. A Wienerberger legújabb fejlesztésű, külső falazathoz ajánlott téglái, az úgynevezett okos téglák a tartószerkezeti funkción túl a hőszigetelés tekintetében is teljes megoldást nyújtanak. A Wienerberger által kifejlesztett új téglaszortiment termékei a Porotherm klíma profi és PTH klíma valamint, a Porotherm Thermo Profi téglák önmagukban olyan hőszigetelő képességűek, mint egy hagyományos PTH 30 N+F tégla plussz 7-17 cm homlokzati hőszigetelés. A téglafal nem sérülékeny, ellenáll az időjárás viszontagságainak, a homlokzatot érő egyéb károsító hatásoknak. Az okos téglák beépítése kivitelezési szempontból egyszerűbb, kevesebb a hibalehetőség, gyorsabb a munkafolyamat. A Profi technológia alkalmazásával pedig kevesebb építési nedvesség kerül a szerkezetbe. Dryfix kötőanyag használatával az építési szezon kitolódik, a falazás akár télen -5 Celsius fokig is végezhető. A PTH 44 T Profi tégla csúcstechnológiát képvisel, üregszerkezetébe éghetetlen, kis páraellenállású szigetelő anyagot töltenek, így egyedülálló hőszigetelő képességgel rendelkezik. A 2012-ben kifejlesztett PTH K-s téglával 44-es, 38-as, és 30-as vastagságú falazat építhető. A téglában a hőnek csaknem kétszer több utat kell megtennie, mint egy hagyományos üregképű, ugyanolyan falvastagságú termék esetében. A Porotherm K termékek kiemelkedő hőszigetelő képességűek, nem igényelnek kiegészítő homlokzati hőszigetelést.Pórusbeton ( Ytong ) falazat:

Homogén szerkezeti rendszer hozható létre az Ytong építési elemek alkalmazásával. Az Ytong falazóelem könnyen és gyorsan megmunkálható, ami lehetővé teszi az építési idő lerövidítését. Épületek homlokzati és belső teherhordó valamint térelhatároló falazatát a nagyméretű és méretpontos elemekkel rendkívül gyorsan és gazdaságosan elkészíthetjük. Az Ytong falazóelemek nútféderes és megfogóhornyos kialakítása egyedülálló építéstechnikai előnyöket biztosít a felhasználók számára. Az Ytong falazó stabil ásványi szerkezetű építőanyag, ami az építkezés időtartalma alatt is a kellő időjárásállóságot biztosít. A pórusbeton klímaszabályzó tulajdonsága otthonának egészséges, kellemes belső klímát biztosít. Az Ytong válaszfalelem belső válaszfalak, térelválasztó falak készítésére, míg az előfalazó lapok fürdőkádak, zuhanytárcák beépítésére, belsőépítészeti takarások, polcok, pultok kialakításra alkalmas.


Kapcsolódó tudástár

Az energetikai előírásokról (falak)

Az új energetikai rendeletben megfogalmazott követelményértékek a határoló szerkezetek hőátbocsátása szempontjából jóval szigorúbbak lettek az eddig ismert és alkalmazott szabályoknál.

Kivitelezés lépésről lépésre - legyen az ásványi vagy polisztirol hőszigetelő rendszer.

Keresse munkatársainkat bizalommal

Kalán L.

Kalán L.

Az Ön szemlyes tanácsadója


Üzenet

Kategóriák

Kérdése van? Hívjon minket +36 42 450 460

Állunk rendelkezésére. Írjon nekünk
Széchenyi Terv Plusz