Újdonság - PIR hőszigetelő rendszer az Innopantól

Újdonság - PIR hőszigetelő rendszer az Innopantól

Innopan

PIR: A JÖVŐ SZIGETELÉSE

PIR hőszigetelő lemezek

Van egy anyag, ami segít az épületeinket télen melegen, nyáron hűvösen tartani, megtalálható stadionoktól a kórházakig, hűtőházaktól a lakóházakig, padlótól a tetőig. A klímaváltozás ellen vívott harcunkban pedig az egyik legfontosabb fegyverünk! A PIR hőszigetelés, napjaink egyik leghatékonyabb általánosan használt szigetelőanyaga. Könnyű, egyszerűen kezelhető és beépíthető, rendkívül alacsony hővezető képessége pedig azt jelenti, hogy összehasonlítva más szigetelőanyagokkal, ahhoz, hogy azonos energiahatékonyságot érjünk el, sokkal vékonyabb réteg is elegendő belőle. A PIR rendkívül sokoldalú, szinte bárhol alkalmazható, akár tető, terasz, padló és ablakkáva hőszigeteléseként vagy lakóházak utólagos szigeteléseként is.

HOGYAN LEHET KÖRNYEZETBARÁT?

Európában az összes energia kb. 40%-át épületekben használjuk fel. Ezen energia több mint 60%-át épületeink fűtésére, illetve hűtésére vesszük igénybe. A szigorodó energetikai követelményeknek való megfelelés egyik alappillére a jól megválasztott szigetelőanyag. Az energiafogyasztás csökkentéséhez és ezzel összefüggésben a klímaváltozás elleni küzdelemben, az épületek jó hőszigetelése az egyik legegyszerűbb és egyértelműen a legfontosabb teendőnk. A PIR az elérhető egyik leghatékonyabb szigetelőanyag, ami igen magas hatásfokú hőszigetelést biztosít minimális vastagság mellett, mivel a lambda értéke, ami a hővezető-képességet jelöli, 0,022W/mK.  Így azonos szigetelési teljesítményt (U-érték) tudunk elérni lényegesen kisebb vastagsággal, vagy azonos vastagság mellett minimum 20%-kal több fűtési-hűtési energiát tudunk megtakarítani, mint más általánosan típusú használt szigetelőanyag használata esetén. A PIR szigetelőanyag kulcsszerepet játszik abban, hogy az épületek 3%-ánál évente átlagosan 80%-kal csökken az épületek energiaigénye.

HOGYAN LEHET KÖLTSÉGHATÉKONY?

Egy ház szigetelésénél bizonyos szempontokat elengedhetetlen figyelembe vennünk a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása során. Az első a hőszigetelés vastagsága, hiszen mindenki szeretné a legjobb térkihasználást elérni. Éppen ezért célravezető a PIR-t választani, ugyanis összehasonlítva a konkurens termékekkel, ezen szigetelőanyagból ugyanakkora hőhatásfok eléréséhez minimális vastagságra van szükség. A második szempont a szigetelés költségeihez kapcsolódik. Érdemes figyelembe venni ezt a tényezőt is, elvégre, ha PIR hőszigetelő rendszert használunk egy családi ház építésénél, úgy ezzel együtt (nem csak a helymegtakarítás miatt csökkenhetnek az árak), a fűtésünk összköltsége is alacsonyabb lesz.

MITŐL OLYAN SOKOLDALÚ?

Az ember, ha házat épít vagy újít fel problémákba ütközhet: Melyik anyagot hova érdemes beépíteni? Mit válasszunk padló szigeteléseként, födémre, tetőre, vagy ablakkávához? A számtalan kérdés válaszaként jön szembe velünk: PIR!  Beszélhetünk akár magas- vagy lapostetőről, mindkét esetben megoldást jelent ez a nem mindennapi anyag. Optimális védelmet nyújt hideg, illetve meleg ellen is. Használata egyszerűbb és gyorsabb, mint más termékeké, valamint egy kifejezetten könnyű hőszigetelő anyagról van szó. Két különböző táblamérettel segítjük a beépíthetőségét, de egyedi táblaméretek leadására is van lehetőség.

HOGYAN TŰRI A NEDVESSÉGET?

Nagyon fontos az időtállóság, ha szigetelésről van szó. A PIR hőszigetelő anyag egy hidrofób zártcellás habszerkezet, azaz nedvességet egyáltalán nem képes felvenni. Ez a sajátossága garantálja az InnoPan PIR termék teljesítményének megőrzését, hiszen a víz bizonyítottan rontja egy szigetelőanyag kedvező tulajdonságait. Ezen okból az anyag nem zsugorodik, így nyújt megbízható megoldást nekünk és épületeink számára. Hőszigetelő paneljeik lépcsős élképzéssel is kérhetőek, ezzel a további beázások okozta károk is megszüntethetőek.

PIR hőszigetelő lemez gyártósor

MITŐL INNOVATÍV?

Adott a kérdés, a válasz pedig nagyon is egyszerű. Az InnoPan csapata mindig azon dolgozik, hogy a lehető legjobb minőségű anyagot hozza létre és azokat a lehető leggyorsabban sikerüljön eljuttatniuk az ügyfelek részére. Ezt a célt szolgája az Európában egyedülálló gyártósoruk, illetve csapatuk szakmai hozzáértése. Az ország egész területén dolgoztak már társasházak, csarnokok és családi házak hőszigetelésével. Szakértő kollegáink állnak rendelkezésre lejtésképzés konszignálással, valamint helyszíni szaktanácsadással is. A keményhabok közül a PIR az egyik legjobb hőszigetelési képességű anyag és ezen tulajdonságát évtizedeken át meg is tartja. Ezen felül antiallergén, penész- és nedveségálló is. Ezek a jellegzetességek különböztetik meg más szigetelőanyagoktól és ezért hisszük mi, hogy a PIR a jövő szigetelőanyaga.

InnoPan PIR panel

Minden szigetelőanyag más és más, viszont vannak általános hőszigetelő tulajdonságok, amelyeknek egyaránt az összes anyagnak meg kell felelnie. A páraáteresztő képesség, a vízfelvevő képesség, a nyomószilárdság és végül, de nem utolsó sorban a tűzállóság mind-mind hozzájárul egy szigetelőanyag teljesítményéhez. Az InnoPan PIR ezen jellemzők mindegyikében kiválóan teljesít, így válik elengedhetetlenné egy komfortos otthon kialakításához. Hőszigetelő paneljeikett két standard méretben (1200*600, 2400*1200), két különböző fegyverzettel (alumínium és üvegfátyol) gyártják, illetve az InnoPan anyagok kérhetőek egyenes és lépcsős élképzéssel is.

PIR ALU Therm hőszigetelő lemez

Alumínium kasírozású panelek (ALU/Therm)

Az alumínium fegyverzettel rendelkező PIR panel nagy mértékben javítja egy lakóház hőszigetelési értékét. Tetőbe beépítve a külső alumínium réteg a napsugarak jelentős részét visszaveri, míg a belső réteg felelős az épület melegét megtartani a téli hideg ellen. Segítségével családi házunk szigetelése hőhídmentes lesz, valamint párazáró tulajdonságai megakadályozzák a nedvesség bejutását a falakhoz.

Alumínium kasírozású termékünk hővezetési tényezője: 0,022 W/mK.

PIR MF Therm hőszigetelő lemez

Üvegfátyol kasírozású panelek (MF/Therm)

Üvegfátyol fegyverzetű PIR panelünk is hasonlóan kedvező értékekkel bír és olcsóbb megoldást jelent alumíniummal kasírozott társához képest. Megfelelő választás lehet lábazat, illetve ablakkáva szigeteléseként is, valamint remek nyomószilárdságának köszönhetően lapostető hőszigetelésére is potenciális választás lehet. Ilyen esetekben szakértő kollegáink lejtésképzés konszignációval kapcsolatosan állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Üvegfátyol kasírozású termékünk hővezetési tényezője: 0,024 W/mK.

Felhasználási módok

Az InnoPan PIR hőszigetelő rendszereit a családi, ipari, vagy társasházi épületek számos pontján lehet hasznosan és költséghatékonyan felhasználni. Legyen szó lapos-, vagy magastetőről, garázsfödémről, teraszról, vagy padlószigetelésről ALU- és MF/Therm paneljeink mindenhol hibátlanul megállják helyüket.

Magastetők hőszigetelése

Az InnoPan PIR ideális választás új tető építéséhez és felújításához is egyaránt. Nagy táblamérete miatt, dőlésszögtől és szarufa kiosztástól függetlenül, kitűnően szolgál otthonunk szigeteléseként. Kiemelkedően magas hatásfokkal (λd = 0,022 W/mK) biztosítja a házak téli és nyári hővédelmét, valamint változatos beépíthetőségével (szarufák alatt és szarufák felett) segíti a hőszigetelő rendszer kiépítését. Magastetők szigetelésével kapcsolatban kiegészítő termékeket is forgalmazunk.

Padló, terasz és garázsfödém hőszigetelése

Az erkélyek és teraszok szigetelésénél a lapostetőre vonatkozó hőtechnikai követelményeknek kell megfelelnünk. Nem elhanyagolható szempont, hogy PIR termékünkkel, csak minimális padlószint emelkedés érhető el, mivel az előírásoknak megfelelő hőátbocsátási tényező kielégíthető minimális építési magassággal. A kétoldali alumínium fegyverzetnek köszönhetően padlófűtési rendszerekhez ideális választás lehet. Családi házaktól egészen ipari csarnokok padlószigeteléséhez is tökéletes megoldás, valamint ablakkávák hőszigeteléseként is kiválóan funkcionál.

Lapostető hőszigetelése

A hőszigetelésnek kulcsfontosságú szerepe van az energiamegtakarításban. Egyre magasabbak a követelmények, a hűtési és fűtési energiaigény csökkentésére. A hővezetési tényezőt figyelembe véve, az InnoPan PIR a leghatékonyabb szigetelési termékek közé tartozik, ami lehetővé teszi a sokkal vékonyabb lemezek használatát, a legtöbb hagyományos lappal vagy egyéb megoldással szemben.

Kövessen minket a Facebookon!

Keresse munkatársainkat bizalommal

John Doe

Nagy Cs.

Anyaggazdász / Értékesítő


Üzenet

Kérdése van? Hívjon minket +36 42 450 460

Állunk rendelkezésére. Írjon nekünk
Széchenyi Terv Plusz